Alapvető emberi jog, vagy civilizációnk mételye?

Menekültek, migránsok

Menekültek, migránsok

40 éves mélyponton az USA menekültbefogadási kvótája

2020. október 02. - m_es_m

A tegnap, október 1-én elkezdődött 2021-es fiskális évre 15 ezerre csökkentették az Amerikai Egyesült Államokba befogadható menekültek éves kvótáját.

trump.jpg

1980 óta nem volt e szám ilyen alacsony. Már a tavalyi évre 18 ezerre csökkentették az USA-ban a kvótát. Főképp a koronavírus pandémia következtében azonban ténylegesen csak 10 892 menekült kérelmét bírálták el pozitívan. (Természetesen a kvótától lefelé az eseti elbírálások alapjámn eltérhetnek. Így elméletileg az is elképzelhető, hogy egyetlen menekültet sem fogadnak be a 2021-es pénzügyi évben, de az is, hogy 15 ezret).

Barack Obama elnöksége idején évente 75 ezer és 80 ezer közötti kvótákat állapítottak meg. 

Trump indokolása az Amerika Hangja idézetében:

"A világ leginkább elesettjeinek igekszünk segítséget nyújtani, ugyanakkor teljesítjük elsődleges feladatunkat: az amerikai nép megóvását és szolgálatát."

A bejegyzés trackback címe:

https://menekultek.blog.hu/api/trackback/id/tr5116224366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása