Alapvető emberi jog, vagy civilizációnk mételye?

Menekültek, migránsok

Menekültek, migránsok

Ferenc pápa a Földközi-tengerbe fulladt migránsokra emlékezett

2021. június 14. - m_es_m

Június 10-e óta több, mint tizenötezer migráns lépett Olaszország földjére, viszont legalább 675-en meghaltak, vagy eltűntek a Földközi-tengerben, mielőtt Itália partjait biztonságban elérték volna – számol be az Africanews.

Kétóránként kötnek ki az olasz partoknál az embercsempész hajók. Azonban nem mindegyikük tud szerencsésen kikötni. A legutóbb elsülyledtről tizennégyen érték el a Szicíliától 205 kilonéterre, Tunéziától 113 kilométerre fekvő, Olaszországhoz tartozó Lampedusa-szigetek partjait. Egy részüknek önerőből sikerült a partra kiúszniuk, míg másokat az olasz partiőrség tagjai mentettek ki a hullámsírból.

Ismét jelentős teher nehezedik a lampedusai migrációs központra. Alig egy nap alatt 137-ről 1 215 főre nőtt a táborban menedéket lelők száma.

Jelenleg az Orvosok Határok Nélkül nemzetközi humanitárius szervezet hajója a fedélzetén 410 migránssal arra vár, hogy Olaszország vagy Málta engedélyezze számukra egy biztonságos kikötőben a kikötést.

A pápa ma megemlékezett egy 2015-ös, Szicília partjainál bekövetkezett tragédia során tömegesen a tengerbe veszett migránsokról.

A Földközi-tengerbe veszett embertárasink iránti együttérzésnek fel kellene erősödni és ledönteni a közöny falait

– mondta a Szentatya. Valamint azzal egészítette ki gondolatait, hogy:

 

Arról sem feledkezzünk meg, hogy a Földközi-tenger Európa legnagyobb temetőjévé válik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://menekultek.blog.hu/api/trackback/id/tr8516593138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása