Alapvető emberi jog, vagy civilizációnk mételye?

Menekültek, migránsok

Menekültek, migránsok

TikTokra töltik fel szerb fiatalok a migránsok vegzálását

2021. március 24. - m_es_m

tiktok.PNG

A Tiktok közösségi hálón olyan képek tűntek fel, amelyeken szerb fiatalok migránsokat zaklatnak. Egy mélygarázsban veszteglő autóhoz bevásárlókocsit dobnak. A szöveges kommentár szerint migránsok alszanak az autókban, akiknek „össze kell törni a kocsiját”.

A videón két fiatal dobálja és ütögeti a parkoló autót, míg a harmadik társuk röhögve vételezi telefonján a vandálkodást.

A migránsellenes retorika így a fiatalabb célközönség kedvelt felületére, a TikTok-ra is beszivárgott. A tavalyi évben a szerb nyelvű Facebookon 330 ezer taggal az egyik legnépszerűbb csoport az „Állítsátok meg a migránsok betelepítését” lett.

Ebben a csoportban teljesen légből kapott állítások is elhangzanak. Például, hogy a migránsoknak Szerbiában lakásokat építenek, valamint, hogy pénzt is kapnak.

Az online felületekről a valós térbe is átszivárogtak a migránsellenes csoportok. A belgrádi közgazdasági egyetem melletti téren, a migránsok közkedvelt gyülekezőhelyén néhány tucatnyi szerb szélsőjobboldali „Népi Gárdát” szervezett és a „park megtisztítását” szervezték meg.

park.PNGAz ominózus park

Vladimir Vuletić szociológus szerint a fiatalok az általános, migránsellenes közhangulatra tesznek rá egy lapáttal. Különösen most, a koronavírussal sújtott, egyébként is a frusztrációkat felerősítő időszakban.

Még a világjárvány előtti, 2019-es adatokat feldolgozó közvélemény-kutatás szerint a szerb lakosság 40 százalékának volt negatív a megítélése a migránsokkal szemben, míg 47 százalékuknak semleges.

A migránsokkal kapcsolatos pozitív hozzáállást a magasan képzett közép- és nyugat-szerbiaiak és a 60 évnél idősebbek tanúsítanak. Az idősek magasabb toleranciaszintje elsőre talán meglepőnek tűnik, ám racionális magyarázatként szolgálhat, hogy ők még élénken emlékezhetnek a múlt század kilencvenes éveinek nyugat-balkáni, belső migráns krízisére.

Szakértők szerint a migránsellenességet egyrészt a felerősödő frusztrációk szítják, másrészt az internetes szociális hálókon terjedő álhírek tömkelege.

migransellenestuntetes.PNGBelgrádi migránsellenes tüntetés

 

A bejegyzés trackback címe:

https://menekultek.blog.hu/api/trackback/id/tr2316478458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandiras2 2021.03.25. 23:36:52

Hány olyan országon is jöttek keresztül ahol éppen nincs háború?
Család hol van? Mit csinál ez itt amíg otthon lőnek? Miféle gyáva féreg ez aki otthon szarban hagyta a családot ahelyett hogy harcolna ősei földjéért, és a családja biztonságáért?
Éljen a haza, takarodjanak haza!

FogarasiArpi 2021.03.26. 02:41:08

Ezek mind fogorvosok, szülészek, épitészmérnökök és más, magasan képeztt értelmiségiek akikre a kihalófélben lévő európai demokráciáknak nagy szüksége van.
Követelem, hogy engedjék át őket Németországba, hogy ott azonnali ellátásban részesülhessenek!
Wir schaffen das!

gigabursch 2021.03.26. 04:36:16

Lőni kéne a migriket, nem simogatni.
Még az ilyen hülye simogatókat is.

midnight coder 2021.03.26. 07:25:43

Ezeknek a szegény üldözött menekülteknek a gyerekei fogják kiirtani a postoló gyerekeinek a családját. Mert hogy ezek a csávók nem hagyják a vallásukat, értékrendjüket, identitásukat otthagyni a határon, és tovább fogják adni a gyerekeiknek, unokáiknak is. És az egyre szegényedõ és gyengülõ európában amúgy is szép nagy társadalmi feszültségek keletkeznek majd, amiben az egyik kézenfekvõ törési lehetõség a keresztény-zsidó-ateista öregedõ, fogyó fehér õslakosok, és az egyre többen beáramló iszlamista migrik között lesz.

midnight coder 2021.03.26. 07:26:58

Amúgy ez a történet egyszer már lejátszódott. Csak most mi leszünk az indiánok.

eßemfaßom meg áll 2021.03.26. 07:29:57

"vételezi a telefonján" hát ez így hogy?

midnight coder 2021.03.26. 13:05:32

@jozsef_122: Matyika, nálad nagyobb náci a világon nincsen, te csak azért nem küldöd a fél világot koncentrációs táborba, mert egy kis senki vagy. Ráadásul kifejezetten buta is. Amit kiválóan tükröz a kis blogod, ahol a migrikkel próbálnád megoldani Európa demográfiai gondjait. Csak tudod az a gond, hogy azokat a melóhelyeket amiket a migrik be tudnának tölteni, a multik már ezer éve elvitték ázsiába, mert Pl. Vietnamban a német minimálbérért el lehet foglalkoztatni egy egész falut, és a nap végén a munkavállalók nem sztrájkolnak, hanem megköszönik hogy nem lõtted le õket. Ami kevés pedig megmaradt, azt bõven el tudná látni az a német/francia/stb. állampolgár aki nem annyira nagyon okos mint nem, ergo nem tud elhelyezkedni mint képzett munkaerõ.

"A menekültek többsége éppen a terrorizmus elől menekül"
A migrik jó része olyan országokból menekül, ahol a helyi kultúra kitermelt egy rakás szélsõséges vallási fanatikust akik ölni is hajlandók. Ez a migri nem fogja a határon levetni a hitét, értékrendjét, kultúráját a határon. És tovább fogja adni a gyerekeinek is. Ergo, ha mondjuk az adott országban az adott kultúra kitermelt mondjuk 10% szélsõségest, akkor ugyanez a csapat itt is ki fog termelni, ha nem is 10%-ot, de jó párat. Ahogy most is termeli, lásd az iszlám állam európai harcosai. Persze minél kisebb arányban vannak itt a migrik annál kisebb arányban termelik ki a szélsõségeseket, mert annál kisebb arányban tudnak nagy, szegregált területeket létrehozni, ahol a saját kultúrájuk érvényesül.

bandiras2 2021.03.26. 13:55:01

@jozsef_122: Amikor az elmebetegség szorgalommal és elszántsággal párosul...
Mert 10x nem elég bemásolni ugyanazt, be kell másolni 20x, 50x, mert attól mad biztos nagyobb lesz a súlya...

bandiras2 2021.03.26. 14:06:08

Régen mikor a falu bolondja kiállt a templom elé ordítani a hülyeségeit vég nélkül ismételve, akkor legalább azt ól pofán lehetett vágni hogy bekussoljon, de ebben a mai digitális világban ...
Ehh, régen mindigmindenjobbvolt...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.26. 14:11:35

@jozsef_122:

A pedofil pornó ertelemblog.wordpress.com oldalt nem nyitja meg senki, undorító vagy, Matyi.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.26. 14:29:01

@bandiras2:

Brendingel Mátyás kozismert elmebeteg. Korábban Franciaországban élt egy homokbárban volt pincér, de menekölnie kellett pedofil cselekedetei miatt. Jelenleg 4-órás állásban polcmenedzser, azaz túl sok szabad ideje van. Régebben DK-tag volt, de onnan azóta kirúgták.

midnight coder 2021.03.26. 14:53:15

@jozsef_122: Matyika, a fehér keresztény embernek volt puskája, így hatékonyabb gyilkos volt az elmúlt pár száz évben mint bárki más. De ez csupán technológia kérdése. Voltak már tömeges népirtások a múltban is, az inkák is lelkesen építettek gúlákat a megölt ellenségek koponyájából, és az afrikaiak sem a hutu-tuszi konfliktusban kezdték népirtani egymást. De már az Ószövetség is megemlíti, ahogy a Választott Nép kiirtja a kánaánitákat. De visszagondolhatsz arra is, hogy miket mûveltek Pl. a tatárok, törökök errefelé.

midnight coder 2021.03.26. 14:57:23

@jozsef_122: Amúgy egyébként te magad csinálsz faji megkülönböztetést azzal, amikor azt állítod, hogy a fehér ember rasszistább mint más. Nem kis barátom, a fehér ember pont annyira rasszista mint mindenki más. Ez nem bõrszín kérdése, de még csak nem is nagyon a kultúráé - az elmúlt pár millió évben kétféle emberfaj létezett: a rasszista, és az aki már kihalt.

fkv.115 2021.03.26. 17:07:52

@jozsef_122: Zsidómatyika, miért nem takarodsz a kurva anyádba végre?

fkv.115 2021.03.26. 17:10:53

Nem csoda hogy a migrikkel nem érez együtt senki, ezek ugyanis nem beilleszkedni vágyó keresztények, hanem minket a saját földünkről kitúrni akaró allahakbáros szektások. Az a szekta pedig az emberiség ellensége, gyakorlatilag sátánisták. Ezért nincs feléjük együttérzés, mert nincs mivel, ez nem a mi kultúránk, hanem annak az ellensége. Talán egyszer a munka teszi végre szabaddá ezeket.

eßemfaßom meg áll 2021.03.26. 19:24:23

Ok a kis pedofilbuzi Brendel ideverte a farkát. Ma se találtál kóristafiút? Válaszolni felesleges Matyika, szűrve vagy.

FogarasiArpi 2021.03.27. 01:15:06

Nem értelek Kerekes Jósika, mi a problémád. Én csak próbálok segiteni a menekülteknek azzal, hogy követelem a fejlett nyugati demokráciáktól, hogy igenis, azonnali hatállyal engedjék át őket Németországba.

A romák számára is ugyanezt az eljárást kell előirni! A rasszista Kanadaiak visszatoloncolták őket ide, ahol ki vannak téve faji gyúlöletnek.
Azonnal vigyék őket a demokratikus Németországba, Angliába, Franciaországba egytől eggyig!

Jósika, vidd magaddal az egész pereputtyodat.
süti beállítások módosítása