Alapvető emberi jog, vagy civilizációnk mételye?

Menekültek, migránsok

Menekültek, migránsok

Szerbiában a migránsokat is oltják koronavírus ellen

2021. március 29. - m_es_m

Szerbiában március 26-tól a nyilvántartásba vett migránsok számára is biztosítják a védőoltást. Mintegy ötszázan jelezték oltakozási szándékukat a befogadó állomásokon.  A Belgrád és Pancsova közötti Krnjača befogadóállomáson 67 felnőtt migráns jelentkezett oltásra. A település központjában lévő egészségházban oltják be őket.

A szerbiai  UNHCR főtitkára, Francesca Bonelli a szerb állami televíziónak azt nyilatkozta, hogy a ez Egyesült Nemzetek Szervezete háláját fejezi ki a szerb hatóságoknak azért, hogy a migránsok számára is lehetővé teszik az oltakozást.

vakcina.jpg


  Svetlana Velimirović, a szerbiai menekültügyi hivataltól azt nyilatkozta a Blicnek, hogy az eddigi 500 jelentkezőtől még több vakcinát kérő migránsra számítanak. Egyébiránt a befogadó állomásokban a járvány megelőzésére fokozottan odafigyelnek, Ennek köszönhetően idáig csupán 3 fertőzött migránst tartanak nyilván.

A bejegyzés trackback címe:

https://menekultek.blog.hu/api/trackback/id/tr816484232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása