Alapvető emberi jog, vagy civilizációnk mételye?

Menekültek, migránsok

Menekültek, migránsok

Legalább 40 migráns fulladt a Földközi-tengerbe

2021. április 18. - m_es_m

Pénteken legalább 40 migráns fulladt a Földközi-tengerbe Tunézia partjai közelében. A menekültekkel zsúfolt hajó Olaszországba tartott. Három személyt kimentettek a tengerből – jelentették az Egyesült Nemzetek munkatársai Tunéziából.

hajotorottek.PNG

A tunéziai parti őrség idáig 21 holttestet talált meg. Az áldozatok közül egy gyermek. Mindannyian afrikai migránsok.

A hahó a péntek éjjeli út során süllyedt el Szfaksz közelében. A 21 holttest fellelését követően is folytatódik a kutatás.

– mondta Muard Fehri, a tunéziai polgári védelem igazgatója,

Az UNHCR migrációért felelős ügynöksége közleményében arról tájékoztatott, hogy az ilyen tragédia is arra mutat rá, hogy a Földközi-tenger középső részén szükséges megerősíteni a mentő alakulatokat. Arról is tájékoztattak, hogy idén már 290-en haltak meg hasonló balesetekben.

A fővárostól, Tunisztól mintegy 270 kilométerre délkeletre fekvő tengerparti Szfaksz városa a fő csomóponttá vékt a háborúk és szegénység elől Európába menekülő afrikaiak és közel-keletiek számára. Csak a múlt hónapban, márciusban, 39 migráns fulladt meg ezen a partszakaszon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://menekultek.blog.hu/api/trackback/id/tr616504764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása