Alapvető emberi jog, vagy civilizációnk mételye?

Menekültek, migránsok

Menekültek, migránsok

Kanada rengeteg migráns befogadásában jeleskedik

2021. április 28. - m_es_m

 

 A világtörténelembe immár a karantén éveként bevonuló tavalyi és idei évek a migránsok számára kőkemény szigorításokkal jártak. 2020 első felében a többnyire a Világ gazdag országait tömörítő OECD-államok (magyarul: Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) tagállamai fele annyi bevándorlási engedély adtak ki, mint az azt megelőző évben. Egy ország kivételével. Tavaly októberben a kanadai kormány részéről kifejtették, hogy 2021 és 2023 között 1,2 millió új bevándorlási engedélyt szándékoznak kiadni. Ez az embermennyiség az ország összlakosságának 3 százaléka. Erre az évre és jövőre immár az előirányzott befogadók számát is 100 ezer fővel megemelték. 

kanadai.jpg

A többi, jellemzően nagy befogadó országok a kanadaival ellentétes bevándorláspolitikát folytatnak. Ausztrália egy alacsony évi 160 ezres fős kvóta alatt tartja a bevándorlási engedélyre jogosultak számát. Új-Zélandon előnyben részesítik az országban már rezidensek átképzését a hiányszakmákzoz a friss bevándorlókkal való feltöltés helyett.

Kanada ezzel szemben bevándorlásbarát politikát folytat, 

A kanadai gazdaság felpörgetésének és a hosszú távon is fenntartható prosperitás kulcseleme a jelentős számú bevándorló betelepítése 

jelentette ki Marco Mendicino kanadai emigrációs-, menekültügyi- és állampolgársági minisztere.

A politikus kifejtette, hogy fiatal migránsok befogadása nélkül az ország vészesen elöregedne – számol be az Economist

A bejegyzés trackback címe:

https://menekultek.blog.hu/api/trackback/id/tr7616515924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása