Alapvető emberi jog, vagy civilizációnk mételye?

Menekültek, migránsok

Menekültek, migránsok

Közel ezer Ausztráliában menedékjogot kérőt fogadott be az USA

2021. május 24. - m_es_m

Csupán alig több, mint kétszáz menekült és menedékkérő maradt az Ausztrália által kihelyezett gyűjtőtáborokban Nauru és Pápua Új-Guinea szigetén, miután közel ezret befogadott az Amerikai Egyesült Államok. 109-en Naurun és 130-an Pápua Új-Guineán. 

nauru.jpg
Menekülttábor Naurun

Mint ismeretes, a kontinensnyi ország úgy tartja távol a többnyire lélekvesztőkön a partjaihoz érkező menedékkérőket, hogy megállapodást kötött szomszédos szigetországokkal és fizetség fejében az ott felépített táborokban helyezik el az embereket.

2017 óta 940 táborlakót szállítottak Amerikában egy sokat kritizált kétoldalú államközi megállapodás alapján amelyet az akkori ausztrál miniszterelnök, Malcolm Tumbull kötött a korabeli amerikai elnökkel, Barack Obamával. 

nauru2.jpg
Életkép a naurui menekülttáborban

Az ausztrál zöldek régóta bírálják a megállapodást. Nick Mckinn, a párt migrációs szóvivője az ausztrál szövetségi kormányt
a humanitárius felelősség outsourcingjával
 vádolja.
Ezeknek az embereknek a sorsáért továbbra is az ausztrál kormány a felelős. Nyilatkozta Mckinn szenátor a Nine News ausztrál hírportálnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://menekultek.blog.hu/api/trackback/id/tr3916570188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.05.27. 08:09:20

A zöldeket is és a migriket is szépen fel kellene tenni egy szép nagy hajóra és visszaküldeni abba a remek országba, ahonnan a migrik érkeztek. A migrik legközelebb aligha indulnának útnak, a zöldek pedig szépen lakva megismernék azt a remek civilizációt amit a saját országukba akarnak importálni.

nemecsekerno_007 2021.05.27. 16:29:39

@mіdnight coder: Dolgozzál az újabb Fidesz 2/3-ért te parazita.
süti beállítások módosítása